Güncel Haberler

Karaelmas Turizm Ekspresi yolcularını tarih ve doğayla buluşturacak

Ankara Kalecik’ten hareket ederek uçsuz bucaksız Çankırı bozkırlarını geçecek olan ekspres trenin yolcuları, çelik sektörünün kalbi olan Karabük’ün UNESCO kenti Safranbolu’da konaklayacak. Bunu Hadrianopolis antik kentinin bulunduğu Eskipazar, ormanlarıyla ünlü Yenice ve “kara elmaslar ülkesi” Zonguldak takip edecek.

Ziyaretçiler, Ekspres kapsamında düzenlenen turlarla Eskipazar Antik Kenti’ni görebilecek, korunması gereken 100 sıcak noktadan biri olan Yenice’nin orman denizini geçebilecek ve Safranbolu’da tarih içinde yolculuk yapma fırsatı yakalayacak. sektörün gelişimine ev sahipliği yapan Karabük ve Zonguldak’ta bu atmosferi yaşayabilmek.

TCDD ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenleyeceği ekspres, bölgenin doğal güzelliklerini, tarihi, kültürel ve mimari zenginliklerini tanıtmayı, turizm potansiyelini artırmayı ve yerel ekonomiyi canlandırarak istihdama katkı sağlamayı amaçlıyor.

TCDD tarafından Ankara-Zonguldak hattında 12 Nisan’da hizmete açılması beklenen Karaelmas Turizm Ekspresi kapsamında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığındaki heyet bugün “bilgi turu”na katılacak.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 12 Nisan’da herkesi Batı Karadeniz’in güzelliklerini görmeye davet etti. Karaelmas Turizm Ekspresi kapsamında bilgilendirme gezisi yapılacağını belirten Yavuz, protokol mensupları, basın mensupları ve turizm çalışanlarının Batı Karadeniz’in güzelliklerini göreceğini söyledi.

Ekspresin Batı Karadeniz için hayallerindeki proje olduğunu dile getiren Yavuz, şöyle konuştu: “Buraya gelen misafirlerimiz ilk olarak tarihi, kültürü ve eşsiz mimarisiyle UNESCO dünya mirasları listesinde yer alan Safranbolu ilçemizi görecekler. Avrupa’nın korunması gereken 100 sıcak noktasından biri olan Yenice ormanlarımızdan geçeceğiz.” “Çok güzel vadiler, kanyonlar ve bitki örtüsünün içinden geçerek Karadeniz’e gidecekler. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu güzellikleri kaçırmamasını diliyoruz.” dedi.

Yavuz, ziyaretçilerin Eskipazar ilçesindeki 5 bin 500 yıllık tarihiyle “Karadeniz’in Zeugma’sı” olarak anılan Edirne Antik Kenti’ni de ziyaret etme fırsatı bulacağını belirterek, şöyle konuştu: “Projenin konaklama sayısını artıracağını ve katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bölge ekonomisine ve turizme katkı sağlıyoruz” dedi.

Gezilerin her hafta Cuma gününden Pazar gününe kadar 3 günlük programlarla devam edeceğini belirten Yavuz, kendilerinin de Karabük gibi tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve herkesi beklediklerini sözlerine ekledi.


“Trenle gelecek turist kitlesini fethetmek istiyoruz”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Karadeniz Bölgesi Temsil Konseyi Üyesi ve Safranbolu Tur Operatörleri Birliği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, Türkiye’de son yıllarda demiryolu turizminin cazip hale geldiğini söyledi.

Doğu Ekspresi’nden sonra Karaelmas’la trenler açısından turizmin çeşitlendiğini vurgulayan Urgancıoğlu, şöyle konuştu: “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Demiryolları, TÜRSAB ve Zonguldak ve Karabük olarak 3 yıldır üzerinde çalıştığımız proje bu.” Ticaret ve Sanayi Odaları. Üzerinde çok düşünüldü ve birçok kamu kurumu da işin içine dahil oldu.” “Ortağı olduğu ve dahil olduğu bir işti. Acentelerimiz 12 Nisan’da turu satışa çıkaracak.” dedi.

Turun 1 gece Safranbolu, 1 gece Zonguldak konaklamalı olarak planlandığını belirten Urgancıoğlu, şöyle konuştu: “Tur Kalecik, Çankırı, Çerkeş ve Safranbolu’ya gelip duracak. Ertesi gün “Yenice Durağı”na uğrayacak. Filyos ve Zonguldak’a ulaşıyoruz. Bu iki gecelik konaklama paketidir.” Tur olacak. Cuma günü gerçekleşecek, Ankara’dan yola çıkıp Pazar günü dönüş yapılacak. Yolda Eskipazar’da durmazsa dönüşte duracak, gidiş-dönüşte birkaç durakta duracak, dönüşte de bir kaç durakta duracak, bölgemiz için önemli bir kazanç olacağını düşünüyorum çünkü trenle gelecek turist kitlesi çok farklı. Biz de bu halkı fethetmek istiyoruz:” Yıllardır Yenice treni üzerinde çalışırken böyle bir turist ekspresine sahip olmak bizim için çok kıymetli” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking