Güncel Haberler

Kanserden ölen babasından ağlatan ‘100’üncü’ yıl mektubu: ‘Belki ben aranızda olmayacağım…’

Çamlıhemşin İlçesi’nde tarım ve arıcılıkla uğraşan 9 çocuk babası Emin Sarı, 2002 yılında PTT Genel Müdürlüğü’nün Cumhuriyetin yüzüncü yılı nedeniyle düzenlediği mektup kampanyasına katılarak çocuklarına vermek üzere bir mektup yazdı.

2008 yılında kanserden hayatını kaybeden Emin Sarı’nın mektubu, ölümünden 15 yıl sonra 9 çocuğunun altıncısı Muhammet Sarı’ya ulaştırıldı.

Ayder Yaylası’nda tüccar olarak çalışan Sarı, babasının kendisine devlete ve millete faydalı olmayı tavsiye ettiği mektubu alınca duygusal anlar yaşadı. Babasının diğer tavsiyesi üzerine Sarı, mektubun bir fotokopisini kardeşlerine verdi.

“Gözyaşlarıma hakim olamadım”

Babasının son mektubunun kendisine kalan en büyük miras olduğunu belirten Muhammet Sarı, şunları söyledi: “Dükkan’a geldiğimde bana böyle bir mektubun geldiğini söylediler. Benim için de sürpriz oldu. Mektup bana ulaştı. Cumhuriyet Bayramı’ndan sonra gözyaşlarımı tutamadım.Bu satırları okurken babamla tekrar buluşacağımızı düşündüm ve mektuba sarılmak istedim.Mektubun 9 çocuğuna tavsiyeleri vardı.Beni en çok etkileyen kısım oydu. şöyle yazıyordu: “Dünya malı için birbirinize zarar vermeyin.” Bir de “Devlete ve hukuka saygı gösterin” gibi bir tavsiye vardı. Arkadaşlarım mektubu alınca bunu miras zannettiler ama bana göre. bu mektup şuydu: “Bu bir mirastan daha fazlası. Değeri var. Bu mektup bende olduğu sürece sanki babam hayattaymış gibi saklayacağım. Çerçeveletip evin bir köşesine asmayı düşünüyorum. Babam mektupta bana tavsiyelerde bulundu” dedi.

“BU MEKTUBU SİZE BAL SATIRKEN YAZDIM”

Emin Sarı’nın çocuklarına öğüt veren mektubunda; “Hepinizi çok seviyorum. Belki bu mektubu aldığınızda aranızda olamayabilirim. Ama şunu bilin, her zaman sizin bereketiniz için dua edeceğim. Sevgili çocuklarım, hayatım boyunca sizlerin yemek yememesi için gece gündüz çalıştım. Haram yemek.Bana biraz saygınız varsa haramlardan uzak durun.3 günlük dünyada şerefle yaşamaya çalışın.Kimsenin hakkını yemeyin.Çocuklarınıza yemek vermeyin.Çocuklarınıza haramlardan kaçınmayı öğretin. Allah’ın dostu olun. Devlete ve hukuka saygı gösterin. Kimseye muhtaç olmadan çalışın, çalışmaktan utanmayın. Allah’tan helal rızık dileyin. Bu mektubu size, “Bu yaşta bal satarken yazmıştım” 67. Burada bal satarken hep senin bereketini diledim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking