Güncel Haberler

İsveç’in NATO üyeliği teklifi Dışişleri Komisyonu’ndan geçti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan daha önce de “ABD F-16 adımına” vurgu yaparak şunları söylemişti: “Bildiğiniz gibi İsveç’in NATO’ya katılım ve katılım protokolünü TBMM’ye gönderdik. ABD Başkanı Joe Biden’la görüşmemizde de İsveç konusu gündeme geldi. Bu bağlamda ABD ile aramızdaki F-16 konusunu da değerlendirdik. “Toplantıda ‘Siz bunu Meclis’ten geçirin, ben de Kongre’de aynısını yapacağım’ dedi” dedi.

Komisyon Başkanı Fuat Oktay, İsveç’in Ankara Büyükelçisi Malena Mard’ın Meclis’i ziyaret ettiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Üyelik sonrasında sorumlulukların yerine getirileceğini ve bunun devam edeceğini söyledi. Ayrıca kutsal değerlere yönelik saldırılara karşı da çalışmalara başladıklarını söyledi.” Kürt Kızılayı adlı örgütün faaliyetlerinin durdurulması olumludur” dedi.

AKP’DE ÇATLAK

AKP İstanbul Milletvekili İsmail Erdem, Meclis’teki toplantıda İsveç’in üyeliğine karşı olduğunu açıkladı. Komitede muhalefet hükümetin İsveç’e yönelik tutumuna tepki gösterdi. İYİ Partili Kürşad Zorlu, “İsveç, talep ettiğimiz teröristlere karşı ne gibi önlemler aldı?” CHP’li Oğuz Kaan Salıcı da “F-16 meselesinde bir gelişme var mı?” diye sordu. diye sordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking