Güncel Haberler

İsrail’den Gazze’deki savaşta ‘kademeli değişim’ sinyali

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’deki operasyonların bir sonraki aşamasına sorunsuz bir geçiş yapılacağını duyurdu.

Açıklama, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İsrail ziyareti sırasında “çatışma yoğunluğunun azaltılması” ve “sivillere verilen zararın azaltılması” konusunu tartışmasının ardından geldi.

Gallant, bu bağlamda Filistinli sivillerin öncelikle kuzey Gazze’ye dönebileceğini söyledi.

Ancak ne Austin ne de Gallant, Amerikalı bakanın bahsettiği “spot operasyonlara” geçiş için herhangi bir zaman çizelgesi sunmadı.

İsrail’in talimatıyla Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinliler savaşın ilk günlerinde güneye göç etmek zorunda kaldı.

Gallant, Austin’le Tel Aviv’de düzenlediği ortak basın toplantısında, “Yakında Gazze’nin farklı bölgelerini birbirinden ayırt edebileceğiz” dedi. dedi.

“Görevi tamamladığımız her bölgede, kademeli olarak bir sonraki aşamaya geçebileceğiz ve yerel nüfusu geri getirmek için çalışmaya başlayabileceğiz.” Gallant, “Bu, bunun kuzeyde güneye göre daha erken gerçekleşebileceği anlamına geliyor” dedi. dedi.

İsrail’e silah ve mali desteğin yanı sıra diplomatik ve siyasi koruma da sağlayan ABD, Tel Aviv’e desteğinin kesintisiz devam edeceğini vurguluyor.

ABD Savunma Bakanı Austin, Gazze operasyonu ve “sorunsuz geçiş”e ilişkin açıklamasında “İsrail’in yalnız olmadığını” vurgulayarak, “Bu, operasyonun bittiği anlamına gelmiyor. Bazen daha fazla odaklandığınız anlamına geliyor.” hassas ve spesifik bir amaç.” Sözlerine açıklık getirdi.

Uluslararası toplumun, “Hamas’ı yok etmeyi” hedefleyen ve iki ayı aşkın süredir gelişigüzel yoğun bombalama ve kara saldırıları düzenleyen İsrail’e yönelik ateşkes baskısı arttı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılarında en az 8 bini çocuk olmak üzere 20 bine yakın Filistinli öldürüldü.

Gazze’ye ilişkin karar taslağına ilişkin oylama Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde ertelendi

Ancak Gazze’de yeni bir ateşkes çağrısı yapan karar tasarısının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde oylanması ertelendi.

BAE tarafından oylamaya sunulması beklenen ve “Gazze’deki çatışmanın sona ermesi” ve “insani yardımın artırılması” çağrısında bulunan yasa tasarısının, Washington’un vetosunu önlemek amacıyla ertelendiği kaydedildi.

Diplomatik kaynaklar ABD’nin “çatışmaların sona ermesi” ifadesinde değişiklik istediğini bildiriyor.

Oya sunulacak yasa tasarısının metni üzerinde görüşmeler sürüyor.

İlk taslakta, bölgeye “güvenli ve engelsiz insani erişim” sağlamak için Gazze’deki “düşmanlıkların derhal ve sürdürülebilir şekilde durdurulması” çağrısında bulunuldu.

Ancak AP’ye anonimlik şartıyla konuşan diplomatlara göre, Amerikan vetosunu önlemek için dil muhtemelen “düşmanlıkların askıya alınması” ifadesine kadar sulandırılacak.

Taslakta aynı şekilde “tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılması” çağrısı yapılıyor ve “sivillere karşı her türlü şiddet ve düşmanlık ile her türlü terör eylemi” kınanıyor.

REKLAM

Uzmanlara göre ABD, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olarak İsrail’i zor durumda bırakacak her türlü tasarıyı veto ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking