Güncel Haberler

‘İnsani aranın’ ardından İsrail’in Gazze saldırıları ikinci günde sürüyor

Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği ve 1.200 İsraillinin öldüğü saldırıyla başlayan savaşta, İsrail’in hava ve kara saldırılarında 15.000 Filistinli hayatını kaybetti.

REKLAM

İsrail ile Hamas arasındaki savaşta bir hafta süren aranın ardından anlaşmanın bozulmasının ardından Tel Aviv’in Gazze saldırıları ikinci gününde de yoğun bir şekilde devam ediyor.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlük “insani ara” verilmesine ilişkin anlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00’de (08.00 GMT) yürürlüğe girdi ve ardından 3 gün daha uzatıldı.

Ancak bu anlaşmanın bozulmasının ardından İsrail Gazze’ye yönelik saldırılarına yeniden başladı. Anlaşmanın başarısızlıkla sonuçlanması konusunda iki taraf birbirini suçlarken, İsrail ordusu son 24 saatte 400’den fazla noktanın vurulduğunu duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamada, İsrail’in daha önce “güvenli yer” dediği ve kuzey Filistinlilerin sığındığı Han Yunus’a savaş uçaklarının 50’den fazla hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, saldırı yerlerinin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’na ait olduğu belirtildi.

İsrail ordusunun, “insani ara”nın sona ermesinin hemen ardından 1 Aralık’ta Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başlamasıyla birlikte, bu saldırılarda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere en az 178 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği ve 1.200 İsraillinin öldüğü saldırıyla başlayan savaşta, İsrail’in hava ve kara saldırılarında 15.000 Filistinli hayatını kaybetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom