Güncel Haberler

İngiliz milletvekillerinden uyarı: Silahlı Kuvvetler yüksek yoğunluklu savaşa hazır değil

İngiliz milletvekillerinin Hükümete yaptığı çağrı, Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetleri’nde işe alınanlardan daha fazla kişinin işini bıraktığı ve Ordunun giderek ciddileşen tehditlerle başa çıkabilmesi için bu döngünün kırılması gerektiği konusunda uyarıyor. her geçen gün daha da zorlaşıyor.

REKLAM

Birleşik Krallık milletvekilleri, “Personel ve ekipman eksiklikleri hızla giderilmedikçe İngiliz Silahlı Kuvvetlerinin yüksek yoğunluklu savaşa hazır olmayacağı” konusunda uyardı.

Avam Kamarası Savunma Komitesi, silahlı kuvvetlerden ayrılan personele ilişkin olarak, bunların işe alınan personelden daha hızlı ayrılacağını söyledi ve Hükümete bu kişilere yönelik hizmetlerin “iyileştirilmesi” gerektiğini tavsiye etti.

Açıklamada, Birleşik Krallık’ın gün geçtikçe zorlaşan tehditlerle karşı karşıya kalabilmesi için bu kısır döngünün kırılması gerektiği vurgulanıyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre, Savunma Bakanlığı, askere alımların artırılmasının ve bu kişilerin orduda tutulmalarının (koşullarının) iyileştirilmesinin bir öncelik olduğunu doğruladı.

Ocak ayında İngiltere’nin genelkurmay başkanı General Sir Patrick Sanders, ülkeye olası bir kara savaşına hazır, gönüllü bir “yurttaş ordusu” kurma çağrısında bulunmuş ve yedek asker sayısını artırmanın “tek başına yeterli olmayacağı” uyarısında bulunmuştu.

Sanders, Ukrayna’yı işgal ettikten sonra “Rusya’dan gelen tehdidin” altını çizdi ve diğer Avrupa ülkelerinin “halklarını savaşa hazırlamak” için attığı adımların altını çizdi.

Ayrıca silahlı kuvvetlerin donatılması ve modernizasyonu için daha fazla önlem alınması çağrısında bulundu.

Sir Patrick, 2010’da profesyonel sayısının 100 bin civarında olduğunu, şu anda 73 bine düştüğünü ve daha büyük bir orduya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Bu sırada “Savaşa hazır mısın?” Partilerarası Savunma Komitesi, silahlı kuvvetlerin kapasitesini olumsuz yönde etkileyen aşırı yük sorununun altını çizdi. Raporda, silahlı kuvvetlere her harekete çağrıldığında bir yol buldukları, ancak bunun “ulusal bir gurur meselesi” olmasına rağmen, “aşırı yükün, hız nedeniyle yüksek yoğunluklu savaş hazırlığı üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu” belirtildi. Operasyonların etkisi ve diğer durumların etkisi.”

Komitedeki milletvekilleri, hem muvazzaf personelin hem de yedeklerin işe alınması ve işte tutulmasında olası bir “kriz” konusunda “giderek daha fazla endişe duyduklarını” söyledi.

Operasyonel taleplerin toparlanmayı ve eğitimi zorlaştırdığı bir ortamda bu durumun daha da ciddi hale geldiği kaydedildi.

Komisyonun raporu şu sonuca vardı: “Silahlı kuvvetlere girmektense ordu saflarını terk edenlerin sayısının daha fazla olması şaşırtıcı değil.”

Komite de sorunun farkına vardı ve bu sorunu çözmeyi planladı, ancak Hükümeti bu konuda yeterince hızlı hareket etmediği için eleştirdi.

Savunma Bakanlığı’ndan bir sözcü şunları söyledi: “İşe alımları artırmak ve çalışanları elde tutmayı iyileştirmek en büyük önceliğimizdir.”

Sözcü, “Silahlı kuvvetlerimiz Birleşik Krallık’ı korumak ve savunmak için her zaman hazırdır ve tüm operasyonel faaliyetlerimizi yürütmeye devam ediyoruz” dedi. dedi.

Raporda dile getirilen bir diğer endişe konusu da, 2023 bütçesinde mühimmat stoklarının artırılması için ayrılan 1,95 milyar sterlinin, yetenekleri yenilemek ve artırmak yerine mevcut kaynak açıklarını gidermek için kullanılabileceği yönünde.

Ancak Savunma Bakanlığı sözcüsü, bu yıl savunmaya 50 milyar sterlin harcandığını, askeri teçhizat harcamalarının önümüzdeki on yılda 288,6 milyar sterline çıkacağını söyledi.

Birleşik Krallık hükümeti, Savunma Bakanlığı’nın savunma harcamalarını gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) %2,5’ine çıkarmayı hedefliyor.

REKLAM

Hükümete itiraz ve tavsiyeler

Milletvekilleri, Savunma Bakanlığı’na 2022 sonbaharı ve 2023 baharı bütçelerinde vaat edilen para tahsisinin envanterini yeniden gözden geçirmesi ve bir envanter sunması çağrısında bulundu.

Komite ayrıca, hem Ukrayna’daki savaş hem de gelecekteki herhangi bir savaş bağlamında Birleşik Krallık’ın endüstriyel kapasitesini ve mühimmat üretimini artırmak için satın alma süreçlerinde iyileştirmeler yapılması çağrısında bulundu.

Bu bağlamda komisyon, hizmet dışı kalan ekipmanların “yarısına kadar da olsa yenilenmeye uygun” şekilde muhafaza edilmesi gerektiğini belirtti.

Komiteye başkanlık eden eski Savunma Tedarik Bakanı Jeremy Quin, Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetlerini “dünya standartlarında bir savaş gücü” olarak tanımladı ve personelin “dünya çapındaki bir dizi krize ve tehdide tereddüt etmeden yanıt vererek olağanüstü cesaret ve dayanıklılık sergilediğini” söyledi. ” ve İngiliz ulusunu korumaya olan bağlılıklarından asla vazgeçmediler.” Yapmadıklarını belirtti.

Ancak, “devam eden operasyonlar ve faaliyetlerin yanı sıra azalan personel tutma oranları ve düşük işe alım döneminin” Birleşik Krallık’ın askeri hazırlığını zayıflattığı belirtildi. Quin, bu durumun orduya zarar verdiğini sözlerine ekledi.

REKLAM

Jeremy, hükümetin “zor seçimler yapması gerektiğini” söyledi: “Ya tamamen orduya yatırım yapacak ya da savaş hazırlığına verilen önceliğin diğer görevler için daha az uygun olduğunu kabul edecek.” Sözleriyle Londra’nın iki seçeneği olduğunun altını çizdi.

Sir Patrick’ten birkaç gün önce konuşan Savunma Bakanı Grant Shapps, İngiltere’nin “daha tehlikeli bir dünyaya” hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Benzer şekilde “terörist grupların oluşturduğu artan riskler” ve Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore gibi ülkeler konusunda da uyarıda bulundu.

Ancak hükümetin milli hasılanın yüzde 2,5’ini savunmaya harcama hedefine ne zaman ulaşacağı sorulduğunda, kesin bir tarih veremediğini ve “ekonomik koşullar izin verdiğinde” hedefe ulaşılacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking