Güncel Haberler

Hem evleri soyup hem de otomobilleri çaldılar! Son model araçları 50 ile 70 bin TL’den satmışlar! İstanbul’daki hırsızlık çetesi çökertildi

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlıkları Büro Amirliği tarafından yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, özellikle Anadolu yakasında lüks evlere girerek hırsızlık yapan çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Polis, daha önce tespit edilen 12 adrese eş zamanlı baskın yaparken, çete lideri Murat D.’nin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Aranan evlerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız silah, çok sayıda mermi, bilgisayar ve çalıntı plaka ele geçirildi. Hırsız çetesinin katıldığı daha önce yapılan aramalarda tutuklanan 8 kişinin tutuklandığı öğrenildi. Bu operasyonla 16 kişilik çete tamamen yok edildi.

HEM EVİ ÇALIYORLAR, HEM ARABALARI ÇALIYORLARDI.

Araba Hırsızlığı Büro Amirliği tarafından yapılan araştırmalarda, şüphelilerin hırsızlık için çoğunlukla lüks müstakil evleri tercih ettiği, balkon veya pencere camından girdikleri ortaya çıktı. Sabah saatlerinde mağdurların evde olduğu sırada içeri giren şüphelilerin, para, ziynet ve elektronik eşyaların yanı sıra kontak anahtarları ve park halindeki arabaları da çaldıkları belirlendi.

-büyük-ölçekli-hırsızlık-operasyonu-istanbul'da-16 kişilik-bir-çeteyi-yakaladı_7071_dhaphoto9

ÇALINAN LÜKS ARABALARI SUÇLULARA 50-70 BİN LİRAYA SATTILAR

Şüphelilerin, çalıntı otomobilleri önce kendi hırsızlıklarında kullandıkları, daha sonra suç işlemek amacıyla başka kişilere sattıkları belirlendi. Şüphelilerin çoğunun 50 ile 70 bin lira arasında fiyatlara lüks otomobil sattığı öğrenildi.

istanbul'da 16 kişilik bir çete büyük çaplı bir hırsızlık operasyonu nedeniyle yakalandı

Otomobile el koyma operasyonu düzenleyen polis ekiplerinin, çalıntı otomobilin satıldığı şahsın Pendik adresine baskın düzenleyerek çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirdiği bildirildi. Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından.

-büyük-ölçekli-hırsızlık-operasyonu-istanbul'da-16 kişilik-bir-çeteyi-yakaladı_7071_dhaphoto8

GÜVENLİK KAMERALARI HIRSIZLIK ANLARINI DA KAYDEDTİ

Polis soruşturması sırasında birçok olayda şüphelilerin güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği tespit edildi. Videoda şüphelilerin müstakil evlerin duvarlarına tırmanıp pencere camlarından içeri girdiği görülüyor. Hırsızlıklar sırasında son derece rahat olan ve ses çıkarmayan zanlıların, mağdurları uyandırmadan çaldıkları şeyle birlikte kaçtıkları öğrenildi. Bir olayda da şüphelilerin iki katlı bir eve hırsızlık yapmak amacıyla girdiği, alt katında taziye yemeği verilirken üst katını yağmalayıp kaçtıkları öğrenildi.

-büyük-ölçekli-hırsızlık-operasyonu-istanbul'da-16 kişilik-bir-çeteyi-yakaladı_7071_dhaphoto7

KURBANLAR ARAÇLARINI ALMAK İÇİN HALKINA SUNDU

Hırsızlık çetesinin mağdurlarından bazıları çalıntı arabalarını almak için Asayiş Daire Başkanlığı’na gitti. Mağdur Dr.Murat Polat, şunları söyledi: “Biz üst katta uyuyorduk. Evimize girip hırsızlık yaptılar. Daha sonra iki arabamızı çalıp gittiler. Çok şükür polis hırsızları yakaladı”. Dedi.

istanbul'da 16 kişilik çete yakalandı_7071_dhaphoto4

“HİÇ BİR SES DUYMADIK”

Mağdur hemşire Meryem Aydın ise şunları söyledi: “Eşimle evde uyurken içeri girdiler. Herhangi bir ses duymadık. Sabah uyandığımızda hırsızlığı fark ettik.” Dedi.

Mağdur Mustafa Taşpınar, “Korkmadan insanların evlerine giriyorlar. Çok kötü bir durum. Onları yakalayıp çalınan arabamı bulan polise teşekkür ediyorum.” dedi.

35 ARAÇ SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Polisin yaptığı incelemenin ardından toplam 45 eylem gerçekleştirdikleri ve 37 otomobil çaldıkları belirlendi. Çalınan otomobillerden 35 tanesinin bulunarak sahiplerine teslim edildiği anlaşıldı. Hırsızlar çetesinin lideri olduğu sanılan Murat D.’nin polise 50 şikayeti olduğu, 13 ayrı davadan ise mahkemeler ve polis tarafından arandığı öğrenildi. Polisin, çalıntı otomobille kovalamaca sonucu Murat D.’yi yakaladığı iddia edildi. Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Schengen vizesi için yeni karar!  Başvurular artık...Schengen vizesi için yeni karar! Başvurular artık…
Stil, konfor ve dayanıklılık bir arada!  Gerçek deriden karavan botları satıştaStil, konfor ve dayanıklılık bir arada! Gerçek deriden karavan botları satışta
Şiddetli sağanak etkisini artırdı!  Meteoroloji uyardı...Şiddetli sağanak etkisini artırdı! Meteoroloji uyardı…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking