Güncel Haberler

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde nasıl tur atlar?

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu beşinci maçında Galatasaray, İngiltere ekibi Manchester United ile evinde 3-3 berabere kaldı. Gruptaki diğer karşılaşma ise Bayern Münih’in Kopenhag’ı konuk ettiği karşılaşma 0-0 berabere sonuçlandı.

Bu sonuçların ardından daha önce gruptan çıkmayı garantileyen Bayern Münih 13 puanla liderliğini sürdürürken, Kopenhag 5 puan ve gol farkıyla ikinci, Galatasaray ise aynı puanla 3. sırada yer aldı.

Haftayı 4 puanla son sırada tamamlayan Manchester United, haftayı 4 puanla tamamladı.


Galatasaray’ın formülü basit

Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda son maçlar 12 Aralık Salı günü oynanacak. Grubun son haftasında Galatasaray deplasmanda Kopenhag ile karşılaşacak.

Bayern Münih, Manchester United ile deplasmanda oynayacak. Final grup maçları öncesinde Galatasaray’ın son 16 turuna girebilmesi için kazanması yeterli.

Giallorossi, deplasmanda Kopenhag’ı yenmeyi başarırsa, diğer maçın sonucu ne olursa olsun grubu 2. sırada tamamlayacak ve Bayern Münih’ten sonra son 16 tura yükselen ikinci takım olacaktı.


Beraberlik veya yenilgi durumunda ne olacak?

Kopenhag-Galatasaray berabere biterse Giallorossi, Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkamayacak.

Kopenhag-Galatasaray’ın berabere bitmesi ve Bayern Münih’in Manchester United’ı yenmesi veya berabere kalması durumunda Giallorossi takımı grubu 3. sırada tamamlayacak ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak.

Kopenhag-Galatasaray berabere biterse ve Manchester United, Bayern Münih’i evinde mağlup ederse Giallorossi grubu 4. sırada tamamlayacak ve Avrupa kupalarına veda edecek.

Galatasaray’ın Kopenhag’da mağlup olması halinde grupta bir üst tura çıkacak diğer takım Danimarka temsilcisi olacak. Galatasaray’ın mağlup olması halinde Manchester United’ın Bayern Münih’i yenmesi halinde Giallorossi grubu son sırada tamamlayacak ve Avrupa kupalarına veda edecek.

Manchester United-Bayern Münih karşılaşmasının berabere bitmesi halinde Galatasaray, averajla grubu 3. sırada tamamlayacak ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkını elde edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking