Güncel Haberler

Fransa, Batı Şeria’daki İsrailli yerleşimcilerin şiddetini ‘terör politikası’ olarak nitelendirdi

Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Anne-Claire Legendre, İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşimci şiddetiyle ilgili olarak bunun “Filistinlileri zorla yerinden etme amacını taşıyan bir şiddet ve terör politikası” olduğunu söyledi. Dedi.

REKLAM

Fransa, İsrailli yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria’da uyguladığı şiddeti “terör politikası” olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Anne-Claire Legendre, bunun “Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi hedefinin açık olduğu bir şiddet ve terör politikası” olduğunu söyledi. Dedi.

İsrailli yetkililere Filistinlileri şiddetten koruma çağrısında bulunan Legendre, şunları söyledi: “Batı Şeria konusunda, yerleşimcilerin Filistinlilere uyguladığı şiddetin Fransa tarafından en güçlü şekilde kınandığını ifade etmek isterim.”

Tel Aviv’in Filistin halkını korumak için gerekli önlemleri alması gerektiğini belirten Legendre, “Yerleşim politikaları iki devletli çözüme zarar veriyor” dedi.

Fransız bakan, Gazze’nin gelecekteki Filistin devletinin bir parçası olması gerektiğini ve bunun yönetimine İsrail’in karar vermeyeceğini söyledi.

Legendre ayrıca Fransa’dan Gazze’ye gönderilen 100 tonluk yardımın yaklaşık yarısının bölgeye girdiğini söyledi.

“İsrail işgali sona ermeli”

BM insan hakları sorumlusu Volker Türk de Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik artan şiddetten derin endişe duyduğunu söyledi.

Cenevre’de konuşan Turk, “İsrail işgalinin sona ermesi gerektiği açıktır” dedi.

BM verilerine göre günlük yerleşimci saldırıları 7 Ekim’den bu yana iki kattan fazla arttı. Bu yıl Batı Şeria sakinleri için son 15 yılın en kanlı yılı oldu; yaklaşık 200 Filistinli ve 26 İsrailli öldürüldü.

7 Ekim saldırısını takip eden üç hafta içinde Batı Şeria’da 120’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

1967 Ortadoğu savaşında Batı Şeria’yı ele geçiren İsrail, o tarihten bu yana askeri yerleşimlerini istikrarlı bir şekilde genişletti. Filistinliler Batı Şeria’yı, Gazze ve Doğu Kudüs’ü de kapsayan gelecekteki bağımsız devletlerinin bir parçası olarak görüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking