Güncel Haberler

Emlak yetki belgesi başvurularında yıl sonuna kadar mesleki deneyim aranmayacak

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan gayrimenkul ticaretine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapan yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu nedenle, değişikliğin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla gelir veya kurumlar vergisine veya gayrimenkul ticareti meslek odalarına kayıtlı şirket ve yüklenicilerin 31 Aralık tarihine kadar yapacakları yetki belgesi başvurularında mesleki deneyim aranmayacaktır. gerekli. Ayrıca Bakanlığa bu süreyi 6 aya kadar uzatma yetkisi verilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, gayrimenkul sektöründe kayıt dışı faaliyetlerin ve haksız rekabetin önlenmesi, adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının oluşturulması ve şikayetlerin önlenmesi amacıyla Gayrimenkul Ticareti Yönetmeliği'nin 2018 yılından bu yana yürürlükte olduğu hatırlatıldı. Kaliteli bir hizmet sunarak tüketicilerden

Amaç sektörde yaşanan sorunları ortadan kaldırmaktı

Basın açıklamasında, “Düzenleme ile gayrimenkul satışlarının Bakanlıktan yetki belgesi almış şirketler tarafından yapılması öngörülmüştü ancak gayrimenkul satışı yapan gayrimenkul şirketlerinin yetki belgesi almakta zorlandıkları anlaşıldı. Yetki belgesi almak için gereken diğer tüm şartları taşımalarına rağmen mesleki tecrübe şartlarını sağlayamadıkları için belgeli yetki belgesi almışlar. Bu kapsamda karşılaşılan sorunların ortadan kaldırılması ve sektörün beklentilerinin karşılanması amacıyla mevzuat değişikliği yapılmıştır. Mesleki tecrübe ihtiyacını karşılayabilecek gayrimenkul işi bulmanın zorluğu ve mesleki tecrübe ihtiyacının sektöre getirdiği hizmet kalitesi ve nitelikli iş gücü göz önünde bulundurularak sektör temsilcilerine bir defaya mahsus mesleki yönetmelik değişikliği getirilerek ortaya çıkmıştır. deneyim gereksiniminden muzdarip olanlar.”

Basın bülteninde, bu düzenlemenin amacının, özellikle yetki belgesine sahip gayrimenkul şirketleri açısından olumsuz sonuçlar doğuran kayıt dışılık ve haksız rekabetin gayrimenkul piyasasında yarattığı olumsuz etkilerin önüne geçmek olduğunun altı çizildi. “Bir an önce yetki belgesi almaları büyük önem taşıyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking