Güncel Haberler

Ebrar Siteleri’nde depremde sağ kurtuldu, LGS birincisi oldu

Kahramanmaraş merkezli depremde çöken ve 1.400 kişinin mezarı haline gelen 22 bloklu Ebrar Siteleri'nde çökmeyen ender bloklar arasında yer alan T Blok'ta ailesiyle birlikte depreme karışan Efe Talha Palabıyık, Ebrar Siteleri'nde birçok yakınını kaybeden ancak tüm zor günlere rağmen LGS Türkiye'de bir ilk olmayı başardı.

Deprem sonrası yakınlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan ancak eğitim hayatının bu büyük travmadan etkilenmemesi için yoğun bir çalışma programına giren Palabıyık, LGS sınavında yüksek not alarak ailesini gururlandırmayı başardı. 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden yakınları için hedef koyduğunu söyleyen Palabıyık, öğretmenlerinin yardımıyla zorlu süreci atlattığını söyledi.

“Bunun Türkiye’de birinci olmasını hedefledim”

LGS Türkiye birincisi depremzede Efe Talha Palabıyık, “Depremde yaşadıklarımızdan sonra rehber danışmanlarımın yardımıyla bu süreci atlattım. O tarihten sonra depremde ölen yakınlarımı gururlandırmak için kendi başıma okuyup Türkiye birincisi olmak istedim ve Allah'ın izniyle birinci oldum. Sınav sırasında amacım tüm sorulara doğru cevap vermek veya en fazla 1 hata yapmaktı. Stresim vardı ama sözlü bölüme girdikten hemen sonra stresim ortadan kalktı. Bundan sonraki hedefim İstanbul’da seçeceğim okullarda başarıya ulaşmak” dedi. dedi.

Ebrar Siteleri depreminden sağ kurtuldu ve LGS birincisi oldu

“Oğlum çok zor şartlarda başardı”

Anne Fatma Palabıyık “Şu anda çok gururluyum, güzel hislerimiz var. Oğlumun da bu birkaç kişiden biri olduğunu söylüyorum. “Oğlum bunu okulunun desteğiyle çok zor şartlar altında başardı.” dedi.

Yunus Emre Ortaokulu müdürü Osman Gündoğan da şunları söyledi: “Efe Talha'yı, annesini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Maksimum puanı aldı ve birinci oldu, biz de gurur duyduk.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber