Güncel Haberler

“Conan”a özendi, vücut geliştirmede dünya ikincisi oldu

Çocukluğunda izlediği filmde Conan’ı taklit ederek vücut geliştirmeye başlayan Coşkun, bu dalda kısa sürede önemli başarılar elde etti.

3 yıl önce yerleştiği Siirt’te özel bir kulübün teknik direktörlüğünü yapan Coşkun, geçtiğimiz yıl İrlanda’da düzenlenen Dünya Doğal Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda (WNBF) hafif sıklet ve atletik fizik branşlarında dünya ikincisi oldu ve iki galibiyet elde etti. gümüş madalyalar.

8 Ekim’de Norveç’te düzenlenen Avrupa Doğal Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda üçüncü ve dördüncü olan Coşkun, yeni şampiyonalara hazırlanıyor ve yetiştirdiği gençleri bu branşa kazandırıyor.

Coşkun, çocukluğunda izlediği ‘Conan’ film karakterine benzemek için vücut geliştirmeye başladığını söyledi.

Yaşadığı köyde güreşle başlayan spor yaşamının daha sonra vücut geliştirmeyle devam ettiğini belirten Coşkun, ilk uluslararası madalyasını 25 yaşında almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

[Fotoğraf: AA]


“18 yaşında teknik direktör oldum”

Coşkun, yeni hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti.


“Spor hayatıma köy okulunda başladım. Çocukken hayran olduğum karakterler ‘Rambo’ ve ‘Conan’dı. Her zaman onlara benzemek, onlar gibi iri olmak, doğal bir vücuda sahip olmak istedim. Köyde imkanlarımla spor yaptım. Beden eğitimi öğretmenim bana şöyle dedi: ‘Oğlum, git kendini değerlendir…’ dedi. Vücut geliştirmeye olan ilgim daha da arttı. Öğretmenlerim daha sonra vücudumun çok iyi olduğunu ve yarışmalara katılmamı söylediler. Geçen yıl dünya ikincisi oldum. Vücut geliştirme camiasının bir parçası olarak hem öğrencilere eğitim veriyoruz, hem de antrenman yapıyoruz.”

Sağlıklı yaşam için spor da yaptığını anlatan Coşkun, lise yıllarında markette okuyup çalıştığını, boş zamanlarında ağırlık antrenmanı yaptığını ve vücudunu geliştirdiğini söyledi.

Coşkun, annesinin de bu konuda kendisine destek verdiğini belirtti.


“Annem kahve içmek ya da sigara içmek yerine spor yapmamı istiyordu. Vücut geliştirme sayesinde o ortamdan uzaklaştım. Artık harika bir ortam ve harika fırsatlara sahibim. 18 yaşına geldiğimde antrenör oldum.”

Coşkun, sosyal medyada vücudunu görenlerin “Ben böyle olabilir miyim? Ne zaman böyle bir vücuda sahip olacağım?” diye merak ettiğini söyledi. Bölgede vücut geliştirmeye ilginin arttığını kaydetti.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


“Öğrendiklerim bana daha fazlasını kattı”

Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 4. sınıf öğrencisi ve vücut geliştirme eğitmeni Hasan Siper, son dönemde gençlerin vücut geliştirmeye büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Siper, Veysel Coşkun’la yollarının kesişmesinden mutlu olduğunu söyledi.


“Yıllar boyunca öğrendiğim her şeyi, belki 2-3 ayda daha fazlasını ekledim. Bu emeğe her zaman saygı duyacağım. Uluslararası diplomaya sahip hocamızla çalışmaktan mutluyum.”

Jimnastik antrenörü Derya Alptekin, Veysel Coşkun’la 3 yıldır aynı bölümde çalıştıklarını anlatarak, deneyimli sporcunun hem dünya şampiyonalarına hazırlık amacıyla antrenman yaptığını hem de gençleri müsabakalara hazırladığını söyledi.

Gençlerin artık bu sektöre daha fazla ilgi gösterdiğine işaret eden Alptekin, “Sporla daha çok ilgileniyorlar ve branşları arasında vücut geliştirme ve ağırlık antrenmanları var.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking