Güncel Haberler

CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu: 5 bin nüfuslu köyde şebeke suyu yok – Son Dakika Türkiye Haberleri

CHP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, şunları söyledi: “Diyarbakır'ın merkeze yakın Pirinçlik (Yolboyu) köyündeyiz; “Burası Aslında 2 bin haneli, 5 bine yakın nüfusu olan bir şehir ama burada akan su yok” dedi.

Tanrıkulu, köy sakinleriyle birlikte yaptığı açıklamada, “Diyarbakır'da 8 yıllık kayyımlığın biriktirdiği sorunlardan biri de DİSKİ'nin plansız çalışmalarıdır. Bu beldenin tüm kirasını yediler, yağmaladılar, dağıttılar. 8 yıldır en temel sorun olan su sorununu çözemediler.

5 bin nüfuslu bu kasabada hâlâ akan su yok; Su kemerinden su, 2 kilometre uzakta inşa edilen depremden zarar gören konutlara verildi; Ancak Diyarbakır'ın en merkezi bölgelerinden Pirinçlik'te akan su yok” dedi.

''6-7 GÜNDE BİR TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORLAR''

CHP'li Tanrıkulu, şunları söyledi: “Burada yaşayan vatandaşlarımız; 6-7 günde bir duş, banyo gibi en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayabiliyorlar.

Bunu Diyarbakır'dan ifade ediyorum; “Kayyım 8 yıldır, Diyarbakır'ın kaynaklarını ve birikimlerini plansız bir şekilde suiistimal ediyor. Yeni yönetimden beklentimiz, kamuoyunu bilgilendirecek yol haritalarını acilen ortaya koymasıdır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking