Güncel Haberler

ChatGPT’den büyük başarı: “Sonucun bu kadar net olması beni şaşırttı”

Yapay zeka şüphesiz hayatımızın bir parçası haline geldi. ChatGPT’nin yükselişiyle birlikte moda haline gelen yapay zeka konusunda her geçen gün yeni bir gelişme yaşanmaya devam ediyor. Aslında son araştırma gelişmelerine yeni bir gelişme daha ekliyor.

CHATGPT’İN YAZILARI ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN YAZDIĞI MAKALELERLE KARŞILAŞTIRILDI

Scientific Reports’ta yayınlanan bir çalışmada Passau Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi, makine tarafından oluşturulan içeriğin kalitesini ortaokul öğrencileri tarafından yazılan makalelerle karşılaştırdı. Sonuç olarak yapay zeka tabanlı chatbot, özellikle dil yeterliliği söz konusu olduğunda tüm kriterlerde daha iyi performans gösterdi.

Çalışma, yapay zeka tarafından üretilen içeriğin okul sisteminde ne ölçüde devrim yaratabileceğini göstermeyi başardı.

“Sonucun bu kadar net olmasına şaşırdım”

Passau Üniversitesi’nden Profesör Steffen Herbold şunları söyledi: “Sonucun bu kadar net olmasına şaşırdım. Açık AI sohbet robotunun her iki versiyonu da öğrencilerden daha yüksek puanlar aldı; GPT-3 ortada ve GPT-4 en iyi puanı aldı. Bu da okulların “Yeni araçların göz ardı edilmemesi gerektiğini ortaya koyuyorlar” dedi.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
NASA astronotu uzaydan fotoğrafladı, kaymakam çağrı yaptıNASA astronotu uzaydan fotoğrafladı, kaymakam çağrı yaptı
Son dakika |  Erdoğan'dan CHP'nin hamlesine "Hiç düşünmeden de olsa bunu memnuniyetle karşıladık." Yorum! "Biraz daha iyi oldular"Son dakika | Erdoğan’dan CHP’nin hamlesine ilişkin yorum: “Parkta yürüyüş de olsa memnuniyetle karşıladık”! “Biraz daha iyiye gittiler”
Kel kalmak istemiyorsanız dikkatli olun!  Bu içecekler saç dökülmesine neden oluyorKel kalmak istemiyorsanız dikkatli olun! Bu içecekler saç dökülmesine neden oluyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking