Güncel Haberler

Bu saatlere dikkat! Aralarında İstanbul da var: Meteoroloji’den 21 il için uyarı geldi… Bugün (10 Şubat Cumartesi) hava nasıl olacak?

Bugün ülke genelinde hava yağmurlu ve bulutlu olacak. Rüzgarın şiddetini artırması nedeniyle birçok ilde olası olumsuzluklara karşı alarm verildi. 21 il için de sarı kod alarmı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güneydoğu, güney ve batı kıyıları parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları, İzmir ve Muğla çevresi, Aydın, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Malatya, Elazığ kıyı kesimleri ve Antalya’da akşam saatlerinden sonra yağmurlu ve sağanak yağışlı, zaman zaman yağmur yağması bekleniyor. Orta ve doğu bölgelerde sis ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi mevcut.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genel olarak güney ve güneybatı yönlerden, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve kıyı Ege bölgelerinde ise güneyden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

‘KUVVETLİ RÜZGAR’ VE ‘ÇIĞ TEHLİKESİ’ UYARILARI

Rüzgarın; Bugün sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış (40-70 km/sa, 80 km/sa arası rüzgar), Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli rüzgar, İstanbul ve Bursa (40-60 km/saat)/saat), bu illerin üst kesimlerinde ise zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 11.02.2024 Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen güneybatıdan kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksama, ağaç ve direk devrilmeleri, yanma gazlarının zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği önemle duyurulur. soba ve doğalgazdan kaynaklanmaktadır.

Öte yandan Doğu Karadeniz’in yüksek rakımlı bölgeleri ile Doğu Anadolu’da kar örtüsünün yüksek olduğu eğimli bölgelerde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve dikkatli olunması gerektiği de belirtildi.

21 İL İÇİN SARI KOD DİKKAT

Ağrı, Artvin, Balıkesir Bitlis, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, İstanbul, Kars, Kırklareli, Muş, Rize, Tekirdağ, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır için sarı kod uyarısı yapıldı.

İsimsiz-1

Sarı kod: “Hava potansiyel olarak tehlikeli.” Bu, “Öngörülen hava olayı olağandışı olmasa da, hava koşullarından etkilenebilecek faaliyetlere karşı dikkatli olmalısınız” anlamına geliyor. Uyarı içerir.

İŞTE BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA
Batıda çok bulutlu, batıda parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Rüzgar bölge genelinde güneyden kuvvetli (40-70 km/saat) esecek.

EDİRNE °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 17°C
Parçalı bulutlu

KIRKLARELİ °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 21°C
Parçalı bulutlu

Ege
Havanın genel olarak parçalı bulutlu, kıyı kesimlerde çok bulutlu, Kuzey Ege kıyılarında, İzmir ve Muğla çevreleri ile Aydın kıyılarında yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgâr kıyılarda güneyden kuvvetli (40-70 km/saat) esecek. İç kesimlerde sis ve yer yer sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 15°C
Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, zaman zaman hafif sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, zaman zaman hafif sağanak yağışlı

AKDENİZ
Havanın yer yer parçalı bulutlu, Antalya çevrelerinde akşam saatlerinden sonra sağanak ve yağmurlu geçmesi bekleniyor. İç kesimlerde sis ve yer yer sis bekleniyor.

ADANA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve yağmurlu

HATAY °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

MERSİN °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

AA-20230928-32261629-32261625-ANKARADA_SAGANAK

İÇ ANADOLU
Parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin tamamında sis ve yer yer sis bekleniyor.

ANKARA °C, 15°C
Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 17°C
Parçalı bulutlu

KONYA °C, 15°C
Parçalı bulutlu

YOZGAT °C, 12°C
Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sis ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU °C, 16°C
Parçalı bulutlu

DÜZCE °C, 22°C
Parçalı bulutlu

KASTAMONU °C, 16°C
Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 18°C
Parçalı bulutlu

ORTA VE DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. İç kesimlerde sis ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin doğu kesiminde iç kesimlerdeki dik, karla kaplı dağ yamaçlarında çığ tehlikesi yaşanıyor.

ARTVİN °C, 13°C
Parçalı bulutlu

SAMSUN °C, 21°C
Parçalı bulutlu

DURUM °C, 17°C
Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 18°C
Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU
Havanın parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Elazığ çevrelerinde sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sis ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin doğu kesimindeki dağlık ve karla kaplı dik yamaçlarda çığ tehlikesi yaşanıyor.

Erzurum °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 6°C
Parçalı bulutlu

MALATYA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu

°C’den 6°C’ye
Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin ve Batman’da aralıklı sağanak ve yer yer sağanak yağışlı olması bekleniyor. Bölgenin tamamında sis ve yer yer sis bekleniyor.

VARSAYILAN °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğleden sonra aralıklı yağmurlu

GAZİANTEP °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

SİİRT °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğleden sonra aralıklı sağanak ve sağanak yağışlıBu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Türkiye'den kaçmak üzereydiler ama tutuklandılar!Türkiye’den kaçmak üzereydiler ama tutuklandılar!
Alper geri döndü, Tuva gidiyor...Alper geri döndü, Tuva gidiyor…
Lütfü Savaş'tan kojenerasyonu karıştıracak araştırma sonucu!Lütfü Savaş’tan kojenerasyonu karıştıracak araştırma sonucu!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking