Güncel Haberler

Bakan Özhaseki’den belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı: Kapı sonuna kadar açık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Sinop partisi İl Başkanlığının Polisevi’nde düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye’de son 100 yılda 6 ve üzeri büyüklüğünde yıkıcı depremlerin yaşandığını söyledi. 231 oldu.

Yalnızca anakarada meydana gelen deprem sayısının 60’ın üzerinde olduğunu vurgulayan Özhaseki, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının ise 130 bini bulduğunu söyledi.

Özhaseki, bu depremlerin ülkeye verdiği zararın milyarlarca doları bulduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

“Biz bir deprem ülkesiyiz, bunu bilelim arkadaşlar. Bunu kabul edelim. Şu anda bu ülkede 500’ün üzerinde aktif, kesintisiz fay hattı var ve bunların nerede, ne zaman, hangi şiddette kopacağını bilmiyoruz. Dolayısıyla bu fay hattının faal olduğunu düşünüyoruz.” , ne yaparsak yapalım bu gerçeği bilerek yapmalıyız. İşlerimizi buna göre düzenli yapmalıyız. Bunu yapmalıyız. Evlerimizi, iş yerlerimizi bahçelerimize yapmalıyız, kusura bakmayın köpek kulübesi bile yapmalıyız. Mevlana Hazretleri diyor ki : “Akıl iç çekmek ve iç çekmek değil, akıl olup biteni görmek, ders almak ve yolu takip etmektir.” “Allah’a şükür biz akıllı insanlarız. Ara sıra dizlerinizi vurup ağlamanın ve aynı noktadan başlamanın bir anlamı yok. Önlem almadığımız sürece hiçbir anlamı yok.”


“Biz hazırız, hazırız, bekliyoruz”

Deprem riskinin ortadan kaldırılması için kentsel dönüşüm çalışmalarının birinci öncelikleri olması gerektiğini belirten Bakan Özhaseki, bu noktada Bakanlığın kapılarının tüm belediyelere açık olduğunun altını çizdi.

Özhaseki, kentsel dönüşüm konusunda bakanlık olarak istekli ve hazır olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Kentsel dönüşümün üç ayağı var. Bunlardan biri de Bakanlık. Biz varız, hazırız, bekliyoruz. Bu konuda yetkisi olan bir bakan olarak söylüyorum ki A’dan Z’ye pek çok partinin şöyle dediği var” Kentsel dönüşüm gerçekleştiği sürece kapımız sonuna kadar açık.” . A, B, C, D, E, hangi parti olduğu önemli değil. Lütfen değişin, dönüştürün, evlerimizi bir an önce depreme dayanıklı hale getirelim, önümüze çıkan tüm imkanları şeref sözümüzün sonuna kadar kullanacağız ama arkadaşlar, bir grup arkadaşımız bundan pişman olmak istemiyor. zor bir iş. Vatandaşı ikna etmeniz gerekiyor, plan yapmanız gerekiyor, katlanmanız gerekiyor, evleri yaptıktan sonra sökmek bile başlı başına bir sorun. Ben kesinlikle katılmıyorum. Bana göre o arkadaşlarımız Görevini iyi yerine getirmediler, özellikle İstanbul’un mahallelerinden bahsediyorum çünkü “Bakanlık hazır ama asıl çalışması gereken grup belediyedir”.

Belediye başkanlarının kentsel dönüşüme daha fazla odaklanması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, şöyle konuştu: “Belediye başkanları da kültür, sanat ve düğünlere katılımla ilgileniyor. Bunlar zaten bizim için vazgeçilmez. Ama İstanbul, İzmir gibi yerlerde ilk yapılacak iş kentsel dönüşümdür Deprem. ” “Her geldiğinde sevdiklerimizi alıp götürüyor. Alırken hangi partiye mensup olduklarına bakmıyor. Dinlerine, imanlarına, merhametlerine bakmıyor. Alıp götürüyor.” Onları alıp götürüyor. Bu yüzden yapmamız gereken ilk şey bu.” dedi.

Özhaseki, Sinop’ta altyapı sorunu olduğunu ve bunun çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Ne kadara mal olur diye baktım. O kadar birikmiş ki, altyapıya yaklaşık 130 milyon dolar harcanıyor. Su, kanal ve “Olmayacak, dışarıdan kredi bulup yapmak lazım. Bu fonlar da bizim elimizde. Umarım bunu yapabiliriz. “dedi.

Bakan Özhaseki, kentteki temasları kapsamında iftar programı öncesinde Sinop Valiliğini de ziyaret ederek Vali Mustafa Özarslan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking