Güncel Haberler

Almanya’da esrar üretmek ve 25 grama kadar bulundurmak yasallaştı

“Esrar kulüpleri” kurulmasına izin veren yasanın kabul edilmesiyle Almanya, esrarı yasallaştıran ülkeler arasına katıldı.

REKLAM

Alman Federal Meclisi, bireylerin ve gönüllü kuruluşların sınırlı miktarda esrar yetiştirmesine ve sahip olmasına izin veren tartışmalı bir yasayı kabul etti.

Yasa 1 Nisan’da yürürlüğe girecek.

Karaborsayı zayıflatmayı, tüketicileri kontamine esrardan korumayı ve organize suç çetelerinin gelir kaynaklarının kesilmesini amaçlayan hükümet adına konuşan Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, “İki hedefimiz var: karaborsayı bozmak ve çocukların ve gençlerin daha iyi korunması.” Planın nedenini açıkladı.

Muhalefet partileri hükümeti uyuşturucu kullanımını teşvik etmekle suçladı. Ana muhalefetteki Hıristiyan Demokrat milletvekili Tino Sorge şunları söyledi: “Daha fazla uyuşturucuyu yasallaştırarak gençler arasında uyuşturucu kullanımını kontrol altına alacağımızı ciddi bir şekilde söylüyorsunuz. Bu hayatımda duyduğum en aptalca şey.” diyerek hükümeti eleştirdi.

Tartışmalı oturumun ardından yapılan oylamada tasarı 226’ya karşı 407 oyla kabul edildi.

Yeni yasa neler getiriyor?

Geçtiğimiz Ağustos ayında Başbakan Olaf Scholz’un üç partili koalisyon hükümeti tarafından. kabul edilmiş Yasa, 18 yaşın üzerindeki kişilerin özel tüketim için üçe kadar kenevir bitkisi yetiştirmesini yasal hale getiriyor. öncesi planlarda 20 gram olması gereken esrara sahip olma hakkı kanunla 25 gram olarak belirlendi.

Yasaya göre kamusal alanlarda en fazla 25 gram esrar bulundurulmasına izin verilecek, evlerde ise bu rakam 50 gramla sınırlı olacak.

Büyük ölçekli ancak yine de ticari olmayan kenevir üretimine de belirli koşullar altında kanunen izin verilmektedir. Sonuç olarak, geleceğin “esrar kulüpleri”nin yetiştiricilerinin tamamının yetişkin olması gerekecek ve maksimum üye sayısı 500 olarak belirlenecek. Ayrıca bu kulüplerin ürettiği ürünler yalnızca üyeleri tarafından tüketilebilecek.

Hükümet, gençler arasında esrar kullanımının artmasıyla birlikte piyasadaki ürünün daha etkili ve sahte hale geldiğini ve gençlere zarar verme riskinin arttığını savunuyor.

Son verilere göre Almanya’da esrar kullanıcılarının sayısının 4,5 milyon olduğu tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking