Güncel Haberler

AKP’li başkan parsel parsel sattı

Veriler, kız kardeşinin mal varlığının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden atanmayan AKP’li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun 5 yıllık görev süresi boyunca kaç köy ve tarım arazisini sattığını ortaya çıkardı. 2 milyon 500 bin metrekarelik alan satışı yapan Koştu’nun ulaştığı rakam 1 milyar TL civarında.

Zaman zaman vatandaşların ve siyasi parti temsilcilerinin tepki ve eylemleriyle ortaya çıkan belediye mülklerinin satışına bir başka tepki de Bergama eski belediye başkanı Mehmet Gönenç’ten geldi.

Başkan Gönenç, tarım arazisi ve mülklerinin satışını şu şekilde anlattı: “Bunların 200’ü tarım arazisi, evler, bahçe-zeytinlikler, fıstıklıklar ve çam ormanlarıdır. Yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare yüzölçümüne sahip 250 gayrimenkul. Taşınmazlar şehir merkezindeki 18 mahallenin 11’ine eşdeğerdir. “Satışların şu anki piyasa değeri 1 milyar TL civarında.”

Gönenç ayrıca Bergama’nın yeni adayı olarak gösterilen Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’in de aynı şekilde yoluna devam edeceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking