Güncel Haberler

ABD güçleri, Aden Körfezi’nde bir gemiyi ele geçirmeye çalışan 5 kişi yakaladı

Yetkililer, silahlı saldırganların Pazar günü İsrail’e bağlı bir petrol tankerini ele geçirdiklerini ve ABD Donanması tarafından yakalanmadan önce onu Yemen açıklarında terk ettiklerini söyledi.

REKLAM

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Aden Körfezi’nde ticari bir gemiyi kaçırmaya çalışan 5 silahlı kişinin yakalandığını duyurdu.

CENTCOM, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “M/V Central Park” adlı ticari geminin, Aden Körfezi’nde korsanlıkla mücadelede güçlerinden yardım istediğini söyledi.

Yetkililer, silahlı saldırganların Pazar günü İsrail’e bağlı bir petrol tankerini ele geçirdiklerini ve ABD Donanması tarafından yakalanmadan önce onu Yemen açıklarında terk ettiklerini söyledi.

Husilerin kontrolündeki Yemen’den fırlatılan iki balistik füze, Aden Körfezi’nde tankere yardım eden bir ABD savaş gemisinin yakınına düştü.

Yemen’in uluslararası alanda tanınan hükümeti, saldırıdan İran destekli Husi isyancılarını sorumlu tuttu, ancak başkent Sanaa’yı kontrol eden isyancılar ne gemiye el konulduğunu ne de füze saldırısını üstlendi.

CENTCOM, Arleigh Burke sınıfı destroyer USS Mason da dahil olmak üzere müttefik kuvvetlerin yardım çağrısına yanıt verdiğini ve silahlı saldırganlardan tankeri serbest bırakmalarını istediğini söyledi.

Merkez Komutanlığı, “Beş silahlı adam karaya çıktı ve küçük tekneleriyle kaçmaya çalışırken USS Mason saldırganları takip etti ve sonunda teslim oldu” dedi.

Açıklamada, Husi kontrolündeki bölgelerden USS Mason ve Central Park gemileri yönüne 2 balistik füzenin ateşlendiği duyurulurken, balistik füzelerin Aden Körfezi’nin 10 mil içine düştüğü bildirildi. gemilerden uzakta.

Gemiyi işleten Zodiac Maritime şirketi, fosforik asit taşıyan ve Bulgaristan, Gürcistan, Hindistan, Filipinler, Rusya, Türkiye ve Vietnam’dan gelen 22 denizciden oluşan gemi mürettebatının zarar görmediğini söyledi.

Londra merkezli Zodiac Maritime, İsrailli milyarder Eyal Ofer’in Zodiac Grubunun bir parçasıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking